Yaz-Kış Okulları

2017 Ortadoğu Yaz Okulu

Google Takvime Ekle
  • Yer:
  • Eğitimciler: ORSAM

  • Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) her yıl “ORSAM Ortadoğu Kış Okulu Programı” düzenlemektedir. Programa, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden ilgili lisans bölümlerinin 3. ve 4. Sınıflarında öğrenim gören öğrenciler ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri, ve değişik sektörlerde konu ile ilgili çalışan kişiler katılmaktadır. Program, Ortadoğu konulu farklı seminerler şeklinde yürütülmektedir. Dersler, ORSAM uzmanları, danışmanları, bürokratlar ve üniversite öğretim üyeleri tarafından verilmektedir.

    Bu yıl düzenlenmiş olan yaz okulu programı,  10-14 Temmuz 2017 tarihleri arasında Başkent  Üniversitesi evsahipliğinde Ankara’da, 17-21 Temmuz 2017 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi’nin evsahipliğinde İstanbul’da,  24-28 Temmuz 2017 tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi’nin evsahipliğinde Sakarya’da düzenlenmiştir.

    Programda verilen dersler; Ortadoğu'da Bölgesel Dönüşüm ve Türkiye, Suriye Türkmenleri, İran Nükleer Programı ve Ortadoğu'ya etkileri,  Ortadoğu Ekonomilerinin Genel Yapıları, İsrail- Filistin Meselesi, Ortadoğu’da Milliyetçilik, Ortadoğu'da Medya, Irak Türkmenleri, Ortadoğu'da Enerji gibi konuları kapsamaktadır